Hyppää sisältöön

Verkkokurssi Helsinki

Onko sinulla todettu osteoporoosi tai osteopenia? Haluaisitko perehtyä sairauteesi tarkemmin ja vahvistaa luustoterveellisiä elintapoja omassa arjessasi? Kaipaatko vertaistukea, muiden kokemuksia ja ammattilaisen vinkkejä? Lähde mukaan Luustoliiton verkkokurssille! Kurssilta saat eväitä osteoporoosin kanssa elämiseen sekä tietoa, tukea ja voimia omahoitoon.

Verkkokurssin sisältö

Kurssi sisältää aloitus- ja päätöstapaamisen Helsingissä (Ravintola Pääpostin kokoustila). Lisäksi kurssilla on ohjattu kolmen kuukauden mittainen verkkojakso, joka sisältää itsenäistä työskentelyä ja yhden etätapaamisen koko ryhmän kesken.

  • Aloitustapaaminen Helsingissä (lähiosallistuminen) ti 5.9.2023 klo 10.00-16.00.
  • Välitapaaminen (etäosallistuminen/Zoom) ti 10.10.2023 klo 13.00-14.30.
  • Päätöstapaaminen Helsingissä (lähiosallistuminen) to 30.11.2023 klo 10.00–16.00.
  • Tapaamisten välillä ohjattu verkkojakso ja itsenäistä työskentelyä.
  • Ennen aloitustapaamista pieni itsenäisesti toteutettava ennakkotehtävä.

Verkkokurssi sisältää helppokäyttöisen kurssialustan tai sovelluksen ja sen käytön opastuksen, ryhmän tapaamiset kolme kertaa kurssin aikana, itsenäistä työskentelyä verkossa, kurssimateriaalin sekä Luustoliiton ammattilaisohjauksen. Aiempaa verkkokurssikokemusta et tarvitse. Kurssi on maksuton, mutta koko kurssiin sitoutumista edellytetään. Kurssin kesto on kolme kuukautta. Mahdollisia matka- ja majoituskuluja ei korvata. Kurssin lähitapaamiset järjestetään Helsingissä ((Ravintola Pääpostin kokoustila).

Verkkokurssilla käsitellään osteoporoosia ja osteopeniaa, monipuolista ravitsemusta, kalsiumin, proteiinin ja D-vitamiinin saantia, liikuntaa, kaatumisen ehkäisyä sekä lepoa ja unta. Lisäksi tarkastellaan omaa matkaa osteoporoosin/osteopenian kanssa ja siinä eteenpäin kantavia voimavaroja. Kurssin teemoja käsitellään oman arjen näkökulmasta tehtävien ja pohdintojen avulla sekä muiden ryhmäläisten kanssa keskustellen. Teemojen pohdinnassa voit hyödyntää itsellesi mielekkäitä keinoja, esimerkiksi kirjoittamista, valokuvia, piirroksia tai itsellesi tuttuja sovelluksia. Kutakin teemaa käsitellään verkkojaksolla noin 1-2 viikkoa kerrallaan, joiden aikana voit itse päättää verkkotyöskentelyyn osallistumiseesi sopivimman ajankohdan.

Kurssille hakeminen

Kurssille voi hakea asuinkunnasta riippumatta kuka tahansa aikuinen, jolla on todettu osteoporoosi tai osteopenia.

Verkkokurssille osallistuminen edellyttää

  • nettiyhteydellä ja kameralla varustettua tietokonetta, älypuhelinta tai tablettia, jota olet tottunut käyttämään,
  • mahdollisuutta osallistua kurssin alussa ja lopussa lähitapaamisiin Helsingissä,
  • mahdollisuutta osallistua ohjatun verkkojakson aikana välitapaamiseen etänä (Zoom)
  • valmiutta sitoutua aktiivisella otteella 3 kk pituiselle kurssille ja sen tehtäviin omassa tahdissa.

Kurssin hakuaika on päättynyt

Kurssivalinnoissa painotetaan erityisesti hakijan tarvetta kurssille. Lisäksi valinnoissa huomioidaan mahdollinen aiempi osallistuminen Luustoliiton kursseille tai muille vastaaville kursseille. Kaikkiin hakijoihin ollaan sähköpostitse yhteydessä viimeistään 16.6.2023, jonka jälkeen kurssille valittujen tulee vahvistaa osallistumisensa.

Lisätietoja: Anna Selkama 050 594 3093 anna.selkama@luustoliitto.fi

Muutokset ovat mahdollisia.

Jaa somessa: