Hyppää sisältöön

Verkkokurssi Jyväskylä

Onko sinulla todettu osteoporoosi tai osteopenia? Haluaisitko perehtyä sairauteesi tarkemmin ja vahvistaa luustoterveellisiä elintapoja omassa arjessasi? Kaipaatko vertaistukea, muiden kokemuksia ja ammattilaisen vinkkejä? Lähde mukaan Luustoliiton verkkokurssille! Kurssilta saat eväitä osteoporoosin kanssa elämiseen sekä tietoa, tukea ja voimia omahoitoon.

Verkkokurssin sisältö

Kurssi sisältää aloitus- ja päätöstapaamisen Jyväskylässä (paikka varmistuu myöhemmin). Lisäksi kurssilla on ohjattu kolmen kuukauden mittainen verkkojakso, joka sisältää itsenäistä työskentelyä ja 2-3 etätapaamista koko ryhmän kesken.

  • Aloitustapaaminen Jyväskylässä (lähiosallistuminen) la 9.3.2024 klo 10.00-16.00.
  • Välitapaamiset (etäosallistuminen/Zoom) to 18.4.2024 klo 16.30-18.30 ja ti 14.5.2024 klo 16.30-18.30.
  • Päätöstapaaminen Jyväskylässä (lähiosallistuminen) la 25.5.2024 klo 10.00–16.00.
  • Tapaamisten välillä ohjattu verkkojakso ja itsenäistä työskentelyä.
  • Ennen aloitustapaamista pieni itsenäisesti toteutettava ennakkotehtävä.

Verkkokurssi sisältää helppokäyttöisen kurssialustan tai sovelluksen ja sen käytön opastuksen, ryhmän tapaamiset neljä kertaa kurssin aikana (lähi ja etä), itsenäistä työskentelyä verkossa, kurssimateriaalin sekä Luustoliiton ammattilaisohjauksen. Aiempaa verkkokurssikokemusta et tarvitse. Kurssi on maksuton, mutta koko kurssiin sitoutumista edellytetään. Kurssin kesto on kolme kuukautta. Mahdollisia matka- ja majoituskuluja ei korvata. Kurssin lähitapaamiset järjestetään Jyväskylässä. (paikka varmistuu myöhemmin).

Verkkokurssilla käsitellään osteoporoosia ja osteopeniaa, monipuolista ravitsemusta, kalsiumin, proteiinin ja D-vitamiinin saantia, liikuntaa, kaatumisen ehkäisyä sekä lepoa ja unta. Lisäksi tarkastellaan omaa matkaa osteoporoosin/osteopenian kanssa ja siinä eteenpäin kantavia voimavaroja. Kurssin teemoja käsitellään oman arjen näkökulmasta tehtävien ja pohdintojen avulla sekä muiden ryhmäläisten kanssa keskustellen. Teemojen pohdinnassa voit hyödyntää itsellesi mielekkäitä keinoja, esimerkiksi kirjoittamista, valokuvia, piirroksia tai itsellesi tuttuja sovelluksia. Kutakin teemaa käsitellään verkkojaksolla noin 1-2 viikkoa kerrallaan, joiden aikana voit itse päättää verkkotyöskentelyyn osallistumiseesi sopivimman ajankohdan.

Kurssille hakeminen

Kurssille voi hakea asuinkunnasta riippumatta kuka tahansa aikuinen, jolla on todettu osteoporoosi tai osteopenia.

Verkkokurssille osallistuminen edellyttää

  • nettiyhteydellä ja kameralla varustettua tietokonetta, älypuhelinta tai tablettia, jota olet tottunut käyttämään,
  • mahdollisuutta osallistua kurssin alussa ja lopussa lähitapaamisiin Jyväskylässä,
  • mahdollisuutta osallistua ohjatun verkkojakson aikana välitapaamisiin etänä (Zoom)
  • valmiutta sitoutua aktiivisella otteella 3 kk pituiselle kurssille ja sen tehtäviin omassa tahdissa.

Kurssin hakuaika on päättynyt.

Kaikkiin hakijoihin ollaan sähköpostitse yhteydessä viimeistään 2.2.2024, jonka jälkeen kurssille valittujen tulee vahvistaa osallistumisensa.

Lisätietoja: Heidi Ilkanheimo 050 371 4558 heidi.ilkanheimo@luustoliitto.fi

Muutokset ovat mahdollisia.

Jaa somessa: