Hyppää sisältöön

Varhaiskasvatus ja perusopetus

Lapsuus ja nuoruus ovat korvaamattoman tärkeää aikaa lujan luuston muodostamisessa. Lapsuuden ja nuoruuden aikana määrittyy perusta sille, minkä kokoiset ja kuinka lujat luut meille kasvavat. Kasvuikä on kaikista tärkein ajanjakso hyvän ja elinikäisen luustoterveyden perustan luomiselle. Vaikka maksimipituus saavutetaan jo teini-iässä, luuston huipputiheys saavutetaan vasta 20-30 vuoden iässä.

Lasten ja nuorten elämässä ja arjessa on mukana monia aikuisia, joiden esimerkin kautta lapset ja nuoret omaksuvat erilaisia toimintatapoja. Myös kasvatus- ja opetusalan ammattilaisilla on tärkeä rooli lasten ja nuorten elämässä, ja heillä on mahdollisuus innostaa eri ikäisiä luuston terveydestä huolehtimiseen esimerkiksi liikunnan kautta.

Luustoliitto tarjoaa erilaisia tilattavia materiaaleja, joita voi hyödyntää myös varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa. Painettujen materiaalien lisäksi voit tulostaa varhaiskasvatukseen ja esi- ja alkuopetukseen suunnattuja tehtäviä. Kaikki tilattavat ja tulostettavat materiaalit löydät verkkokaupastamme. Tutustu myös digitaalisiin peleihimme!

Terveydenhuollon ammattilaisille on julkaistu lisäksi kouluikäisten liikkumista luuston näkökulmasta käsittelevä video. Video on tuotettu Luustoliiton ja UKK-instituutin yhteystyönä osana UKK-instituutin Liikkumisen suositukset tunnetuksi ja käyttöön -hanketta. Hanke on saanut rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Jaa somessa: