Hyppää sisältöön

Pohjois-Karjalan luustoyhdistys ry

TOIMIALUE

Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä ja Tohmajärvi.

KANNATUSJÄSENEMME ja YHTEISTYÖKUMPPANIMME VUONNA 2023

Joensuun Keskusapteekki
Fysiokeskus Kunto-Taipale energy
Siun Sote
Yhteystiedot

Sähköposti
luustoyhdistys.pohjoiskarjala@gmail.com

Facebook
Pohjois-Karjalan luustoyhdistys

Hallitus
Anneli Kinnarinen, puheenjohtaja
akinnarinen(at)gmail.com

Raija Puumalainen, sihteeri
puh. 040 823 9462, rap.puumalainen(at)gmail.com

Auli Kuronen, jäsenrekisterinhoitaja
puh. 040 724 5102

Riitta Turunen, liikuntavastaava (hallituksen ulkopuolelta)
puh. 0400 702 156, riittaturunen02(at)gmail.com

Vertaistuki
Mervi Hainaro, 040 571 5437
Maija Kortelainen, 050 599 2536, maijaliisa.kortelainen(at)gmail.com
Sirkku Tyrväinen, 040 522 4335, sirkku.tyrvainen(at)gmail.com (hallituksen ulkopuolelta)

Toiminta

LUKUPIIRI

Lukupiiriläiset kokoontuvat Joensuun pääkirjaston Opinpesässä, Koskikatu 25, Joensuu.

Lukupiiri-illat ja syksyn kirjavalinnat:

MAANANTAINA 16.10. klo 17 Tommi Kinnunen: Pimeät kuut. WSOY, 2022.
TIISTAINA 21.11. klo 17 Satu Rämö: Hildur. WSOY, 2022.
TIISTAINA 19.12. klo 17 Alex Schulman: Kiirehdi rakkain. Otava, 2023.

Lukupiiri-illoissa keskustelemme kirjojen herättämistä ajatuksista ja tunnelmista. Jokainen tulkitsee ja analysoi lukemaansa omaan todellisuuteen. Kirjat avautuvat lukijalle eri tavoin, kun lukupiiriläiset kertovat kokemuksiaan. Osallistuminen ei edellytä kirjan lukemista. Ei ilmoittautumisia. Tervetuloa uudet ja jo aiemmin lukupiiriin osallistuneet kirjojen kiehtovaan maailmaan!

SYKSYN JÄSENILLAT JA TAPAHTUMAT

KESKIVIIKKONA 27.9. klo 17.30 alkaen jäseniltamme vieraaksi saapuu Joensuun Keskusapteekin apteekkari Eero Suihko. Hänen aiheena on ELÄMÄNMITTAINEN HUOLENPITO. Sitovat ilmoittautumiset ja tiedot ruoka-ainerajoitteista kahvitarjoilun järjestämiseksi viimeistään 20.9. ensisijaisesti sähköpostilla: annaleena.kiiski(at)gmail.com, tekstiviestillä tai soittaen Leena Kiiskelle numeroon 040 751 9063. Tilaisuus pidetään Torikievarissa, Suvantokatu 6, Joensuu.

LAUANTAINA 14.10. klo 10-15 on ikäihmisten terveyspäivä Joensuun Areenalla. Esittelemme siellä yhdistyksen toimintaa ja jaamme esitteitä. Päivän aikana mm. tanssia livebändin tahdittamana, tasapainon testausta, taukoliikuntaa, Islon hierontapiste ja tietoa testamentin laatimisen kulmakivistä. Lisäksi puheenvuoroja, ikäihmisten palveluihin ja hyvinvointiin liittyvien palveluntuottajien esittelyjä, mm. järjestöt, yritykset ja yhdistykset ovat edustettuina. Jos sinulla on luppoaikaa, niin tule avuksemme jakamaan esitteitä. Tapaamisiin Areenalla!

VALTAKUNNALLINEN LUUSTOVIIKKO 16.-22.10. Viikon teema: LUJA LUUSTO LÄPI ELÄMÄN. MAAILMAN OSTEOPOROOSIPÄIVÄ eli VALKOISEN PAIDAN PÄIVÄ 20.10.

LUUSTOVIIKOLLA TAPAHTUU JOENSUUSSA

TIISTAINA 17.10. klo 17-19 pidetään avoin yleisöluento. Tilaisuudessa luennoi Siun soten vs. geriatrian ylilääkäri HEIKKI HYVÄRINEN. Luennon aihe on: SÄILYTÄ TERVEYTESI ja TOIMINTAKYSYSI LÄPI ELÄMÄN.
Ennen luentoa klo 16-17 luustoyhdistys esittelee toimintaansa ja jakaa luustotietoutta pääsisäänkäynnin aulassa. Kaikille avoin maksuton tilaisuus pidetään Karelia-ammattikorkeakoulun Wärtsilä-kampuksen isossa auditoriossa, Karjalankatu 3, Joensuu.

LUUSTOLIITON KOULUTUSTA TARJOLLA
VOIMAA VERTAISUUDESTA -peruskoulutus alkaa 23.10. lähi- ja etätoteutuksena
. Koulutuksessa osallistujat pohtivat yhdessä muun muassa vertaistuen merkitystä, tarkastelevat omassa elämässä eteenpäin kantavia tekijöitä ja omaa matkaa sairauden kanssa. Yhdessä mietitään, mitä vertaistuki on ja toisaalta mitä se ei ole.
Tämä koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut toimimaan vertaistukijana muille, joilla on todettu osteoporoosi tai osteopenia. Koulutus ei kuitenkaan vielä sido sinua mihinkään, vaan voit tulla “haistelemaan”, olisiko jäsenyhdistyksen vertaisena toimiminen sinun juttusi. Edellytyksenä vertaistukijana toimimiselle on tunne siitä, että olet sinut sairautesi kanssa. Ilmoittautumiset viimeistään 5.10. mennessä Jenny Lohikivelle, 050 512 9117 tai jenny.lohikivi(at)luustoliiitto.fi. Tarkemmat tiedot koulutuksen aikataulusta ja sisällöstä löydät Luustoliiton sivuilta: www.luustoliitto.fi -> tule mukaan -> vertaistuki

KESKIVIIKKONA 15.11. klo 17.30 pidämme SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN SYYSKOKOUKSEN, esillä ovat yhdistyksen sääntömääräiset asiat. Tilaisuudessa kahvitarjoilu.
Ennen syyskokousta Kuntokeskus Energyn yrittäjäpariskunta Aino ja Kari Karhu tulevat tilaisuuteemme. Sairaanhoitaja Aino Karhun aiheina ovat NEUROSONIC ja UNIVALMENNUS. Toimitusjohtaja Kari Karhu kertoo YRITTÄJYYDESTÄ ja tämänhetkisestä tilanteesta yrityksen näkökulmasta.

Sitovat ilmoittautumiset ja tiedot ruoka-ainerajoitteista kahvitarjoilun järjestämiseksi viimeistään 8.11. ensisijaisesti sähköpostilla: annaleena.kiiski(at)gmail.com, tekstiviestillä tai soittaen Leena Kiiskelle numeroon 040 751 9063. Tilaisuus pidetään Torikievarissa, Suvantokatu 6, Joensuu.

KESKIVIIKKONA 13.12. klo 17.30. alkaen vietämme yhteistä pikkujoulua Torikievarissa, Suvantokatu 6, Joensuu.
Illan aikana päiväkuntoutuksen ohjaaja Riitta A. Turunen valaisee meille aihetta, MITÄ ON PÄIVÄKUNTOUTUS ja MITEN SIIHEN HAETAAN. Lisäksi Riitta kertoo luustohoitajan koulutuksesta, jonka hän on käynyt muutama vuosi sitten.

Sitovat ilmoittautumiset ja tiedot ruoka-ainerajoitteista kahvitarjoilun järjestämiseksi viimeistään 5.12. ensisijaisesti sähköpostilla: annaleena.kiiski(at)gmail.com, tekstiviestillä tai soittaen Leena Kiiskelle numeroon 040 751 9063. Tervetuloa jouluiseen tunnelmaan!

Liikunta

SYYSKAUDEN LIIKUNTARYHMÄT

KEHONHUOLTO alkaa tiistaina 19.9. klo 10.00 ja jatkuu 10 kertaa. Tunnilla liikkuvuusharjoittelu, tasapaino ja rauhalliset venytykset ovat avainasemassa. Kehonhuolto ei ole kovaa hikijumppaa, joten heikompikuntoisetkin voivat siihen osallistua. Tunti päättyy lyhyeen rentoutusharjoitukseen. Tunnit vetää fysioterapeutti Marianne Vatanen.

KUNTOTANSSI alkaa torstaina 21.9. klo 10.00 ja jatkuu 10 kertaa. Kuntotanssi on reipasta ja rytmikästä musiikin tahdissa toteutettavaa liikuntaa. Kuntotanssitunnit vetää energinen Satu Hakulinen.

Omavastuuosuus on 35 €/liikuntalaji. Maksu ensimmäisellä tai toisella kerralla Energyn infoon. Ryhmät toimivat Kuntokeskus Energyn tiloissa, Torikatu 31, Joensuu. Käynti salille Torikadun puolelta. Ryhmät toteutuvat, jos osallistujia on vähintään 15 henkilöä/ryhmä. SITOVAT ILMOITTAUTUMISET VIIMEISTÄÄN 8.9. mennessä Riitta Turuselle, 0400 702 156 tai sähköpostilla:riittaturunen02(at)gmail.com

Sinulla on myös mahdollisuus käydä Energyn kuntosalilla. Kertamaksu on 4,90 € ja maksu Energyn infoon.

OHJATTU KUNTOSALI-SELKÄRYHMÄ torstaisin 14.9.-23.11. klo 16.30-17.30 (ei vko 42), yhteensä 10 kertaa. Ohjaajana Marianne Vatanen. Omavastuu 45 €. Sitovat ilmoittautumiset 4.9. sähköpostilla: p-kselka(at)hotmail.fi tai soittaen 045 2050 455/Lenita. Ryhmä toimii Kuntokeskus Energyn tiloissa, Torikatu 31, Joensuu. Käynti salille Torikadun puolelta. Tarkemmat tiedot selkäyhdistyksen nettisivuilta www.pkselka.fi

LIEKSASSA TAPAHTUU. Liikuntaryhmä pyörähtää käyntiin syys- tai lokakuussa. Tarkemmat tiedot ajakohdasta saat soittamalla Anja Kivelälle, 0400 682 254.

Hyvä tietää

YLEISTÄ YHDISTYKSESTÄ

Pohjois-Karjalan luustoyhdistys ry on perustettu 23.5.2012.

Yhdistys jakaa tietoa luuston terveyttä edistävistä elintavoista. Tavoitteena on osteoporoosin ja osteoporoottisten murtumien ehkäiseminen. Yhdistys pyrkii edistämään osteoporoosikuntoutujien hoito- ja kuntoutusmahdollisuuksia.

Yhdistys on valtakunnallisen kansanterveys-, potilas- ja liikuntajärjestön Suomen Luustoliitto ry:n jäsen.

Jäsenmaksu on 20 euroa/vuosi. Liittyminen jäseneksi loppuvuodesta (loka-marras-joulukuu)
maksaa 8 €. Näin pääset mukaan myös loppuvuoden tilaisuuksiimme.

JÄSENETUJA

  • Luustotieto-jäsenlehti neljä lehteä/vuosi
  • Vertaistukea, jäseniltoja ja retkiä
  • Yleisöluentoja
  • Jäsenkirje kaksi kertaa vuodessa
  • Tuettuja virkistyslomia Luustoliiton kautta
  • Koulutusta Luustoliiton kautta
  • Jäsenalennuksia: valtakunnalliset yritykset
  • Luustojumppaa & kuntotanssia & kehonhuoltoa luustoystävälliseen hintaan
  • Lukupiiri-illat Joensuun pääkirjaston Opinpesässä

Jäseneksi voi liittyä kuka tahansa luustoterveydestä, luuston huollosta ja luustosairauksien ennaltaehkäisystä kiinnostunut. Lämpimästi tervetuloa mukaan yhdistykseemme ja sen toimintaan!

Luustoliiton jäsenkortilla saa monenlaisia alennuksia ympäri Suomen. Katso kaikki jäsenedut.

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

Yhdistyksen säännöt

Liity jäseneksi

Jäsenmaksu peritään kerran vuodessa. Vuoden 2023 jäsenmaksu on 20,00 €.

Liity jäseneksi

Mikäli lomakkeen täyttämisessä esiintyy ongelmia, ota yhteys Luustoliittoon (yhteystiedot alla). Voit myös liittyä yhdistyksen jäseneksi ilmoittamalla tietosi suoraan yhdistykseen tai Luustoliiton toimistoon (toimisto@luustoliitto.fi tai 050 539 1441).

Liittyessäsi hyväksyt Luustoliiton tietosuojakäytännöt.


Kaikki jäsenyhdistykset

Jaa somessa: