Hyppää sisältöön

Kilpirauhasliitto & Luustoliitto

Pohditko, miten pääsisit osteoporoosin omahoidon tavoitteisiisi? Mietityttääkö arki kilpirauhas- tai lisäkilpirauhassairauden kanssa? Tukea kahden pitkäaikaissairauden kanssa elämiseen saat Kilpirauhasliiton ja Luustoliiton yhteiseltä Voimavarakurssilta.

Kurssi on suunnattu henkilöille, joilla on

  • osteoporoosi/osteopenia ja
  • kilpirauhas- tai lisäkilpirauhassairaus.

Kurssin tavoitteena on tukea sinun arkeasi ja toimintakykyäsi sekä voimavarojesi vahvistumista. Kurssilta saat tietoa, taitoa ja motivaatiota oman terveyden ylläpitämiseen sekä luottamusta omiin kykyihisi ja mahdollisuuksiisi. Kurssilla käsitellään muun muassa omahoidon toteuttamista osteoporoosin / osteopenian ja kilpirauhas- / lisäkilpirauhassairauden näkökulmasta. Kurssilla tarkastellaan terveellisten elämäntapojen merkitystä ja keskitytään löytämään jokaisen omaan arkeen sopivia ratkaisuja. Kurssiteemoja käsitellään kurssilla ohjaajien alustusten, pari- ja ryhmäkeskustelujen, omien pohdintojen sekä pienten arjen tehtävien avulla.

Kurssilla opetellaan tekemään yhdessä jokaisen omaan arkeen liittyviä tavoitteita. Tavoitteet ovat työkaluja arjen pienten muutosten tekemiseen, uusien tapojen harjoitteluun tai niiden ylläpitoon. Kurssilla saat myös keinoja tavoitteen saavuttamiseen.

Kurssille ovat tervetulleita kaikki, joilla on todettu osteoporoosi tai osteopenia ja kilpirauhas- tai lisäkilpirauhassairaus. Kurssille voit tulla omana itsenäsi. Kurssille osallistuminen edellyttää kuitenkin valmiutta omien arjen valintojen ja elämäntapojen tarkasteluun. Mitä aktiivisemmalla otteella osallistut kurssille, sitä enemmän saat itsellesi.

Tavoitteellisella kurssilla ammattilaisohjauksen lisäksi tärkeässä roolissa on vertaistuki.

Aikataulu ja kurssille hakeminen

Kurssi on maksuton. Mahdollisia matka- tai majoituskuluja ei korvata. Kurssi sisältää neljä lähitapaamista Hämeenlinnassa, Scandic Aulanko hotellissa. Tapaamisten ajankohdat ovat:

  • 26.10.2023
  • 27.10.2023
  • 16.11.2023
  • 1.12.2023

Kurssipäivien ohjelma alkaa kello 10.00 ja päättyy kello 16.00 iltapäiväkahviin. Aamukahvi on tarjolla ennen ohjelman alkua. Lisäksi päivän aikana tarjotaan lounas.

Kurssille voi hakea asuinkunnasta riippumatta kuka tahansa aikuinen, jolla on todettu osteoporoosi tai osteopenia ja kilpirauhas- tai lisäkilpirauhassairaus.

Kurssin hakuaika on päättynyt.

Kurssivalinnoissa painotetaan erityisesti hakijan tarvetta kurssille. Hakulomakkeessa kannattaa siis kuvailla mahdollisimman monipuolisesti ja tarkasti, miksi kurssi olisi sinulle tarpeellinen ja miten kurssi tukisi arkeasi kahden pitkäaikaissairauden kanssa. Lisäksi valinnoissa huomioidaan mahdollinen aiempi osallistuminen Luustoliiton tai Kilpirauhasliiton kursseille tai muille vastaaville kursseille.

Kurssi pyritään kokoamaan niin, että kilpirauhassairauksien osalta vertaistukea olisi saatavilla kunkin omaan tilanteeseen (kilpirauhasen vajaa-/liikatoiminta, lisäkilpirauhasen vajaa-/liikatoiminta).

Kurssivalinnat tehdään noin viikon kuluessa hakuajan päättymisestä, ja kaikille hakijoille ilmoitetaan kurssille pääsystä heti sen jälkeen. Samalla pyydetään kurssille valittuja vahvistamaan osallistumisensa.

Lisätietoa: 
Jenny Lohikivi 050 512 9117 tai jenny.lohikivi@luustoliitto.fi
Satu Tommola 046 875 7139 tai satu.tommola@kilpirauhasliitto.fi

Muutokset mahdollisia.

Jaa somessa: