Hyppää sisältöön

Liikunnan vertaisohjaaja (OTAGO)

Seuraava OTAGO-harjoittelu ja kaatumisen ehkäisy -koulutus liikunnan vertaisohjaajille järjestetään 18.–19.1.2024 Helsingissä. Koulutus antaa valmiudet ohjata OTAGO-ohjelman mukaista yksilö- ja ryhmäharjoittelua. Paikkoja on rajallinen määrä.

Toinen koulutus järjestetään puolestaan Eläkeliiton kanssa yhteistyössä 12.-13.4.2024, paikkakunta toistaiseksi avoin.

Tammikuun 2024 liikunnan vertaisohjaajien koulutus

Kiinnostaako sinua uuden liikuntaryhmän perustaminen tai haluatko monipuolistaa jo toiminnassa olevaa liikuntaryhmää? Nyt on mahdollisuus syventää osaamista liikunnasta, joka tutkitusti myös ehkäisee kaatumisia.

Koulutuksessa perehdytään tutkitusti tehokkaan ja kaatumisia ehkäisevän OTAGO-ohjelman mukaiseen harjoitteluun sekä sen käytännön soveltamiseen. Koulutuksen myötä saat perustietoa ja taitoa ohjata turvallisesti ja nousujohteisesti OTAGO-ohjelman mukaista yksilö- ja ryhmäharjoittelua mahdollinen osteoporoosi huomioiden. Koulutuksessa pohditaan omaa roolia liikunnan vertaisohjaajana sekä jaetaan kokemuksia muiden vertaisten kanssa.

Koulutus on tarkoitettu liikunnan vertaisohjaajille, jotka ohjaavat liikuntaa 65 vuotta täyttäneille tai jotka ovat kiinnostuneita ohjaamaan liikuntaa kyseiselle kohderyhmälle. Koulutukseen valitaan korkeintaan 16 osallistujaa. Mikäli koulutukseen on enemmän kuin 16 hakijaa, rajataan osallistujamäärää tarvittaessa siten, että yhdestä organisaatiosta hyväksytään korkeintaan 2 henkilöä.

Mietithän jo ennakkoon, missä voisit hyödyntää koulutuksen materiaaleja tai olisiko sinulla mahdollisuuksia perustaa OTAGO-ryhmä.

Aloitus torstaina 18.1. klo 10.30 ja päätös perjantaina 19.1. klo 15.15

  • Koulutuspaikka: Oltermannikeskus (Oltermannintie 8)
  • Osallistujille maksuton koulutus sisältää majoituksen täysihoidolla kahden hengen huoneissa. Majoitus on järjestetty Finlandia Park Hotellissa (Pohjolankatu 38)
  • Osallistujille korvataan matkat 50 € asti matkustuksen tapahtuessa julkista kulkuneuvoa käyttäen

Tutustu tarkemmin Ehkäistään kaatumiset liikunnalla (EKLI) -hankkeeseen.

Hae mukaan koulutukseen!

Koulutuksen hakuaika: 20.11.-22.12.2023

Täyttämällä hakulomakkeen koulutukseen hyväksyt Luustoliiton tietosuojakäytännöt.

Niiden hakijoiden, joita ei valita koulutukseen, tiedot poistetaan, kun osallistujavalinnoista on kulunut 14 päivää. Näin voidaan varmistaa, että mahdollisille peruutuspaikoille voidaan valita uusi henkilö. Lisäksi kahden viikon viiveellä varmistetaan mahdollisuus tarkistaa osallistujavalintojen perusteet, mikäli valintojen ulkopuolelle jäänyt henkilö toivoo tarkastusta tai perusteluja tehdyille valinnoille. 

Koulutuksen suorittaneiden henkilötietoja säilytetään kaksi vuotta koulutuksesta, ellei osallistuja itse pyydä tietojensa poistamista aiemmin. Henkilötietoja käytetään koulutuksen jälkeen muun muassa uusista liikunnan ohjaamiseen liittyvistä materiaaleista sekä mahdollisista jatkokoulutuksista viestimiseen.

Mikäli haet koulutukseen ja olet Luustoliiton jäsenyhdistyksen jäsen, ei jäsentietojasi poisteta, vaikka pyytäisit myöhemmin poistamaan tiedoistasi tiedon koulutuksen suorittamisesta tai vaikka sinua ei valittaisi koulutukseen. Huom! Luustoliiton jäsenyhdistyksen jäsenyydestä eroaminen saattaa poistaa myös koulutustiedon. Mikäli haluat päättää jäsenyyden, mutta olet käynyt koulutuksen ja haluat edelleen säilyttää tietosi rekisterissämme koulutukseen liittyvää viestintää varten, ota ennen jäsenyyden irtisanomista yhteyttä osoitteeseen toimisto@luustoliitto.fi.

Lisätietoja: Aliisa Uotila 050 543 0213 tai aliisa.uotila@luustoliitto.fi

Jaa somessa: