Hyppää sisältöön

Liikunnan vertaisohjaaja (OTAGO)

Seuraava OTAGO-harjoittelu ja kaatumisen ehkäisy -koulutus liikunnan vertaisohjaajille järjestetään 12.–13.4.2024 yhteistyössä Eläkeliiton kanssa Hankasalmen Revontuli Resortilla Keski-Suomessa. Koulutus antaa valmiudet ohjata OTAGO-ohjelman mukaista yksilö- ja ryhmäharjoittelua. Paikkoja on rajallinen määrä.

Huhtikuun 2024 liikunnan vertaisohjaajien koulutus

Kiinnostaako sinua uuden liikuntaryhmän perustaminen tai haluatko monipuolistaa jo toiminnassa olevaa liikuntaryhmää? Nyt on mahdollisuus syventää osaamista liikunnasta, joka tutkitusti myös ehkäisee kaatumisia.

Koulutuksessa perehdytään tutkitusti tehokkaan ja kaatumisia ehkäisevän OTAGO-ohjelman mukaiseen harjoitteluun sekä sen käytännön soveltamiseen. Koulutuksen myötä saat perustietoa ja taitoa ohjata turvallisesti ja nousujohteisesti OTAGO-ohjelman mukaista yksilö- ja ryhmäharjoittelua mahdollinen osteoporoosi huomioiden. Koulutuksessa pohditaan omaa roolia liikunnan vertaisohjaajana sekä jaetaan kokemuksia muiden vertaisten kanssa.

Koulutus on tarkoitettu liikunnan vertaisohjaajille, jotka ohjaavat liikuntaa 65 vuotta täyttäneille tai jotka ovat kiinnostuneita ohjaamaan liikuntaa kyseiselle kohderyhmälle. Koulutukseen valitaan korkeintaan 14 osallistujaa. Mikäli koulutukseen on enemmän kuin 14 hakijaa, rajataan osallistujamäärää tarvittaessa siten, että yhdestä organisaatiosta hyväksytään korkeintaan 2 henkilöä.

Mietithän jo ennakkoon, missä voisit hyödyntää koulutuksen materiaaleja tai olisiko sinulla mahdollisuuksia perustaa OTAGO-ryhmä.

Aloitus perjantaina 12.4. klo 11.45 ja päätös lauantaina 13.4. klo 15

  • Koulutuspaikka: Revontuli Resort, Hankasalmi (Revontulentie 1, 41500 Hankasalmi)
  • Osallistujille maksuton koulutus sisältää majoituksen täyshoidolla kahden hengen huoneissa. Yhden hengen huoneen lisä 30 € (omakustanteinen).
  • Osallistujille korvataan matkat 50 € asti matkustuksen tapahtuessa julkista kulkuneuvoa käyttäen. Lisäksi osallistujille tarjotaan kuljetukset Hankasalmen rautatieasemalta tai Nälkämäen tienhaaran linja-autopysäkiltä Revontuli Resortille.

Tutustu tarkemmin Ehkäistään kaatumiset liikunnalla (EKLI) -hankkeeseen.

Hae mukaan koulutukseen!

Koulutuksen hakuaika 16.2.-18.3. klo 12. Hakijoille ilmoitetaan valinnan tuloksista viikolla 12.

Täyttämällä hakulomakkeen koulutukseen hyväksyt Luustoliiton tietosuojakäytännöt.

Niiden hakijoiden, joita ei valita koulutukseen, tiedot poistetaan, kun osallistujavalinnoista on kulunut 14 päivää. Näin voidaan varmistaa, että mahdollisille peruutuspaikoille voidaan valita uusi henkilö. Lisäksi kahden viikon viiveellä varmistetaan mahdollisuus tarkistaa osallistujavalintojen perusteet, mikäli valintojen ulkopuolelle jäänyt henkilö toivoo tarkastusta tai perusteluja tehdyille valinnoille. 

Koulutuksen suorittaneiden henkilötietoja säilytetään kaksi vuotta koulutuksesta, ellei osallistuja itse pyydä tietojensa poistamista aiemmin. Henkilötietoja käytetään koulutuksen jälkeen muun muassa uusista liikunnan ohjaamiseen liittyvistä materiaaleista sekä mahdollisista jatkokoulutuksista viestimiseen.

Mikäli haet koulutukseen ja olet Luustoliiton jäsenyhdistyksen jäsen, ei jäsentietojasi poisteta, vaikka pyytäisit myöhemmin poistamaan tiedoistasi tiedon koulutuksen suorittamisesta tai vaikka sinua ei valittaisi koulutukseen. Huom! Luustoliiton jäsenyhdistyksen jäsenyydestä eroaminen saattaa poistaa myös koulutustiedon. Mikäli haluat päättää jäsenyyden, mutta olet käynyt koulutuksen ja haluat edelleen säilyttää tietosi rekisterissämme koulutukseen liittyvää viestintää varten, ota ennen jäsenyyden irtisanomista yhteyttä osoitteeseen toimisto@luustoliitto.fi.

Lisätietoja: Aliisa Uotila 050 543 0213 tai aliisa.uotila@luustoliitto.fi

Jaa somessa: