Hyppää sisältöön

Aluekoulutukset

Luustoliitto järjestää vuosittain alueellisia koulutuksia jäsenyhdistystensä vapaaehtoistoimijoille ja muille toiminnasta kiinnostuneille. Koulutuksissa on tähän mennessä käsitelty mm. yhdistyksen toiminnan kehittämistä, lakiuudistuksia ja jäsenhankintaa. Koulutukset suunnitellaan ja toteutetaan yhdistysten ja ajankohtaisten tarpeiden mukaan.

Valtakunnalliset koulutustilaisuudet ovat tärkeä tiedon jaon sekä yhdistystoiminnan tuen sekä kehittämisen mahdollistaja. Koulutuksissa tarjotaan toimintamalleja ja työkaluja yhdistyksen arkeen. Valtakunnalliset koulutukset mahdollistavat aktiivisten vapaaehtoisten kohtaamisen, keskinäisen vertaistuen saamisen ja tarjoamisen sekä kokemusten ja hyvien mallien jakamisen yhdistykseltä toiselle.

Luustoliiton aluekoulutukset

Koronarajoituksista johtuen vuonna 2022 järjestettiin useita, teemallisia yhdistyskoulutuksia etäyhteyttä hyödyntäen. Yhdistystoimijoiden toiveesta ja koronarajoitusten purkamisen jälkeen pystyimme lisäksi tarjoamaan yhdistystoimijoille ja toiminnasta kiinnostuneille lisäksi perinteisen kohtaamispaikan alueellisissa koulutustilaisuuksissa Turussa toukokuussa. Aluekoulutus tarjosi vuonna 2022 vinkkejä yhdistyksen viestintään ja jäsenhankintaan. Koulutukset ovat maksuttomia, mutta matkakulut ovat omakustanteiset. Aluekoulutuksiin ilmoittaudutaan etukäteen sähköpostitse liiton järjestösuunnittelijalle Tiinalle.

Vuoden mittaan toteutetaan tarvittaessa myös lisäkoulutuksia yhdistysten toiveiden ja tarpeiden pohjalta. Lisäkoulutukset toteutetaan lähtökohtaisesti verkkokoulutuksina, mutta tarvittaessa on mahdollista sopia myös lähikoulutuksista. Ole yhteydessä Henriikkaan (toimisto@luustoliitto.fi tai 050 539 1441) tai Tiinaan (tiina.kuronen@luustoliitto.fi tai 050 442 3999).

Koulutuksissa luustoyhdistysten aktiivitoimijat tapaavat toisiaan, voivat tuoda esiin tuen tarpeita, joita yhdistyksen arjessa on tullut esiin. Koulutuksissa aktiivitoimijat saavat myös vertaistukea toimintaansa yhdistyksen vapaaehtoisena.

Jaa somessa: