Monipuolisuus luustoterveellisen ruokavalion perustana:
- runsaasti kasviksia, vihanneksia, hedelmiä ja marjoja
- runsaskuituisia täysjyväviljatuotteita
- kalaa vähintään kahdesti viikossa
- maitotaloustuotteita
- riittävä hyvien rasvojen saanti
- maltillinen suolan käyttö
Luustolle tärkeiden ravintoaineiden saannin ja sopivan energian määrän voi varmistaa syömällä 3-5 kertaa päivässä.
Lue lisää luustoterveellisestä ravinnosta, raaka-aineiden merkityksistä ja aterioiden koostamisesta: Osteoporoosi ja luustoterveellinen ravinto
PHNwYW4gY2xhc3M9InZpZGVvd3JhcHBlciBlbWJlZC15b3V0dWJlLW5vY29va2llIGFzcGVjdF9yYXRpb181NjIiPjxpZnJhbWUgdGl0bGU9Ik9zdGVvcG9yb29zaSBqYSBtb25pcHVvbGluZW4gcmF2aW50byIgd2lkdGg9IjUwMCIgaGVpZ2h0PSIyODEiIHNyYz0iaHR0cHM6Ly93d3cueW91dHViZS1ub2Nvb2tpZS5jb20vZW1iZWQvWGdMSWRnekZPSjQ/ZmVhdHVyZT1vZW1iZWQiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvdz0iYWNjZWxlcm9tZXRlcjsgYXV0b3BsYXk7IGNsaXBib2FyZC13cml0ZTsgZW5jcnlwdGVkLW1lZGlhOyBneXJvc2NvcGU7IHBpY3R1cmUtaW4tcGljdHVyZTsgd2ViLXNoYXJlIiByZWZlcnJlcnBvbGljeT0ic3RyaWN0LW9yaWdpbi13aGVuLWNyb3NzLW9yaWdpbiIgYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPjwvc3Bhbj4gPCEtLSAvLnZpZGVvd3JhcHBlciAtLT4=