Mikä ihmeen superruoka?
Viime aikoina on otsikoihin noussut ruoka-aine toisensa jälkeen niin sanottuna superruokana tai superfoodina. Toisinaan joku tietty pähkinä tai marja on superruokaa, toisinaan taas joku tietty öljy tai vaikka avokado tai parsakaali.
Jos elämä olisi yksinkertaista, tietyn yhden tai kahden ruoka-aineen syöminen riittäisi. Mutta näin se ei ole. FT Reijo Laatikainen (Gery Voimaa ruuasta 1/2019, 4-6) muistuttaa, että olennaista ruokavaliossa on ravintoaineiden monipuolisuus ja vaihtelevuus.
Lähes kaikissa kasvikunnan tuotteissa on paljon hyvää. Niitä kannattaa syödä monipuolisesti, jolloin muutamalla superruualla ei ole mitään olennaista vaikutusta kokonaisuuden kannalta. Vastaavasti yksi superruoka ei pelasta muuten huonoa ruokavaliota.