Lujien luiden resepti: kalamunakasrulla
Kalamunakasrulla on maukas ja helposti valmistettava ruoka. Se sopii vaikkapa lounaaksi tai iltapalaksi. Kalamunakasrulla sisältää muun muassa proteiinia ja kalsiumia, jotka ovat luustoterveyden kannalta tärkeitä. Proteiinin lähteitä reseptissä ovat kala, kananmuna ja maito. Kalsiumia kalamunakasrullassa on muun muassa maidon ansiosta. Vihanneksia kalamunakasrulla-aterialle saat nauttimalla sen värikkään salaatin kera.
Ainekset:
- 6 munaa
- 1 1/4 dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 1/2 tl suolaa
Täyte:
- noin 4 dl perattua kypsää kalaa (esimerkiksi lämminsavulohta tai kalasäilykettä)
- 2–3 sipulia
- 2–3 rkl öljyä
- 1 dl kermaa tai tuorejuustoa
- 1 dl tillisilppua
- mustapippuria
Valmistusohje:
Valmista ensin täyte. Hienonna sipulit ja hauduta ne öljyssä pehmeiksi. Hienonna kala. Yhdistä kaikki täytteen aineet keskenään. Vatkaa munat vaahdoksi ja lisää maito, jauhot ja suola. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
Kypsennä 225°C:ssa noin 15 min. Kaada kypsä levy voipaperille. Levitä täyte tasaisesti munakaslevylle ja kääri levy rullalle. Tarjoa lämpimänä salaatin kera.
Resepti ja kuva: Marttaliitto
Muu teksti: Paula Aho, Lapin Martat ja Pauliina Tamminen, Luustoliitto
Resepti on julkaistu aiemmin Luustotieto 1/2023 -lehdessä.