Hyppää sisältöön

Kuntoutus säästää rahaa – Kuntoutustoimijoiden verkosto vaatii Suomeen kuntoutustakuun

Hyvin suunniteltu ja toteutettu kuntoutus säästää tulevaisuuden menoja. Vaikuttava kuntoutus vahvistaa ihmisten osallisuutta, terveyttä, arjessa pärjäämistä sekä työ- ja toimintakykyä. Kuntoutuksella on myös keskeinen merkitys pitkäaikaissairaan elämänlaadulle. Siksi Suomeen tarvitaan kuntoutustakuu.

Vaikuttava kuntoutus alkaa ajoissa, on määrältään sopiva asiakkaan tarpeisiin ja perustuu asiakkaalle merkityksellisiin tavoitteisiin. Tällä hetkellä palvelujärjestelmä ei takaa kaikille kuntoutujille mahdollisuutta päästä kuntoutukseen ajoissa tai saada riittävästi palveluita tarpeeseen nähden. Esimerkiksi osteoporoosin hoitoketju murtumapotilaiden seulonnasta aina hoidon tehon seurantaan ja kuntoutukseen on käytössä vain osassa sairaanhoitopiirejä. Lonkkamurtumapotilaan hoidossa ja kuntoutuksessa on selvitysten perusteella suuria alueellisia eroja.

Tällä viikolla vietetään kuntoutuksen teemaviikkoa. Lue lisää teemaviikosta sekä kuntoutusviikon tiedote kokonaisuudessaan SOSTEn verkkosivuilta.

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa