Hyppää sisältöön

Huomioi rasvalevitettä valitessa rasvaprosentti sekä pehmeän ja kovan rasvan suhde

Rasva on ihmiselle välttämätöntä. Energiasta 25-40 % pitäisi saada rasvoista ja vähintään 2/3 tästä määrästä tulisi olla pehmeää rasvaa. Oikein valittu margariini on hyvä pehmeän rasvan ja välttämättömien rasvahappojen lähde. Jos margariinia ei syystä tai toisesta käytä, ruokavalion pehmeiden rasvojen monipuolisuuteen ja riittävyyteen on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Margariini on veden ja yhden tai useamman kasviöljyn seos. Mukana on aina jonkin verran kovaa kasvirasvaa rakenteen kiinteyttämiseksi. Rasvaseos on tuote, joka on valmistettu voista, kasviöljyistä ja vedestä. Margariinia valitessa on hyvä kiinnittää huomiota paitsi tuotteen rasvaprosenttiin myös kovan ja pehmeän rasvan suhteeseen. Ravitsemussuositusten mukaan leivän päälle pitäisi valita margariini, jonka rasvapitoisuus on vähintään 60 %.

– Kaksikymmentä prosenttia kovaa rasvaa margariinin kaikesta rasvasta on aika hyvä, sanoo ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen.

Mikäli tuotteiden vertailuun ei ole intoa tai aikaa, kannattaa valita Sydänmerkillä varustettu tuote. Se voidaan myöntää levitteelle, jonka rasvasta korkeintaan 30 % on kovaa.

Lähde: www.hs.fi (5.12.2019).

Kuva: Pixabay

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa