Hyppää sisältöön

Liikunta- ja ravintotottumukset kulkevat käsi kädessä

Jyväskylän yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan säännöllinen, aktiivinen liikunta on yhteydessä kasvisten ja hedelmien runsaampaan käyttöön.

Tutkimuksessa todettiin, että liikunnallisesti aktiiviset henkilöt syövät enemmän ja useammin kasviksia ja hedelmiä kuin vähän liikkuvat henkilöt. Tämä näkyi niin henkilöillä, jotka ovat liikkuneet säännöllisesti lapsuudesta aikuisuuteen asti kuin henkilöillä, jotka ovat lisänneet liikunta-aktiivisuuttaan myöhemmin elämässä. Liikunnan väheneminen puolestaan oli yhteydessä ravinnon laadun heikkenemiseen.

Olisikin tärkeää, että terveystapojen samanaikainen muuttuminen huomioitaisiin liikunta- ja terveysneuvonnassa jo kouluiästä alkaen.

Lähde: Jyväskylän yliopisto, www.sttinfo.fi (3.1.2020). Alkuperäisjulkaisu: Lounassalo, I. et al. Associations of Leisure-Time Physical Activity Trajectories with Fruit and Vegetable Consumption from Childhood to Adulthood: The Cardiovascular Risk in Young Finns Study. Int. J. Environ. Res. Public Health 2019, 16(22), 4437.

Kuva: Pixabay

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa