Hyppää sisältöön

Luustoliiton työntekijät tutuiksi: Eerika

Eerika Tiirikainen, liikuntasuunnittelija

Kesäkuussa 2020 selasin työpaikkailmoituksia yksivuotiaan tyttäremme päiväuniaikaan. Huomasin Luustoliiton etsivän osa-aikaista liikuntasuunnittelijaa Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaan kolmivuotiseen Ehkäistään kaatumiset liikunnalla -hankkeeseen. Innostuin asiasta, hain ja ilokseni tulin valituksi.

Koulutukseltani olen fysioterapeutti (AMK) ja terveystieteiden maisteri. Sain kipinän kaatumisten ehkäisytyöhön työskennellessäni fysioterapeuttina kolmessa ikääntyneiden toimintakyvyn parantamiseen ja kaatumisten vähentämiseen tähtäävässä tutkimuksessa.

Ihmisten erilaisten taustojen moninaisuus kiehtoo: meistä jokaisesta löytyy potentiaalia, kun vaan itse oivallamme sen ja uskomme omiin mahdollisuuksiimme. Sitä haluan työssäni tehdä: auttaa oivaltamaan. Järjestössä työskentely on minulle uutta. On hienoa päästä tekemään jäsenyhdistysten kanssa yhteistyötä. Haluan osaltani tukea osteoporoosia sairastavien omahoitoa liikunnan avulla. Odotan korona-ajan väistymistä ja jäsenkunnan kasvokkaisia tapaamisia. Haluan ymmärtää ja oppiatoivottavasti voin myös jakaa kokemuksiani ja osaamistani liikunnasta ja kaatumisten ehkäisystä.

Pelasin 20 vuotta pesäpalloa kilpatasolla. Nykyisin kipittävän kaksivuotiaan lapsemme perässä juoksemisen lisäksi pidän erityisesti metsässä juoksemisesta sekä (maasto-)pyöräilystä. Harrastan myös ystäväni kanssa multisportia, jossa edetään kuin pitkällä suunnistusradalla juosten, pyöräillen ja meloen – muita pareja leikkimielisesti vastaan kilpaillen. Talvella hiihto on parasta mitä tiedän. Viikon hiihtovaellus Lapin erämaassa ystävän seurassa ahkiota vetäen
kruunasi runsaslumisen talven.

Kokemukseni kautta olen huomannut, että jokaiselle löytyvät sopivat ja mieluiset tavat liikkua. Joskus se vaatii kokeiluita, yrittämistä ja ehkä soveltamistakin. Se kuitenkin kannattaa, takaan sen. Aurinkoa kevääseen ja iloa kesän odotukseen!

Eerika

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa