Lujien luiden reseptit

Hunajainen appelisiinibroilerikastike

Ruuanlaittoon ei tarvitse aina varata paljoa aikaa. Maukkaan ja terveellisen lopputuloksen voi saavuttaa myös yksinkertaisella reseptillä.

Nopea hunajainen appelsiinibroilerikastike

350 g broilerin hunajamarinoituja fileesuikaleita
1 makea appelsiini
2,5 dl Flora Ruoka Kevyt & Paksu -kasviöljysekoitetta

Ota broilerin fileesuikaleet huoneenlämpöön noin 30-60 minuuttia ennen paistamista. Kuori appelsiini ja poista kalvot hedelmälihasta. Pilko lohkot pienemmiksi ja kerää talteen irtoava appelsiinimehu.

Kuumenna tilkka vettä paistinpannulla ja kypsennä broilerin fileesuikaleet paketin ohjeen mukaan. Lisää pannulle appelsiininpalaset sekä keräämäsi appelsiinimehu ja anna kuumentua uudelleen. Lisää lopuksi Flora Ruoka Kevyt & Paksu ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Tarjoile riisin ja salaatin kanssa.

Vaihtamalla täyteläisen ruokakerman vähärasvaisempaan tai jopa maitopohjaiseen kasviöljysekoitteeseen kevennät helposti ruuan kovan rasvan osuutta. Rasvan käyttöä voi tarvittaessa vähentää myös käyttämällä paistamiseen öljyn sijaan vettä.  

Jälkiruuaksi sopii hyvin viileä marjasmoothie. Mustaherukoista saat muun muassa kalsiumia sekä runsaasti vitamiineja. Varmistathan, että käyttämäsi jogurtti sisältää myös D-vitamiinia.

Marjasmoothie

(1 iso annos tai 2 pientä annosta)

Smoothie

1 banaani
2 dl pakastemustaherukoita (käytäthän kotimaisia marjoja)
2 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia

Pilko banaani ja lisää se jogurtin ja pakastemarjojen kanssa tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi, kaada laseihin ja tarjoile.

Teksti ja kuvat: Henriikka Lankila