Lujien luiden resepti
Pehmeät kauraletut
(arviolta 10 pientä tai 6 isompaa lettua)
Aloita päiväsi ravitsevalla ja täyteläisellä kauralettuaamiaisella! Näistä letuista saat tärkeitä ravintoaineita, kuten kuitua ja proteiinia, jotka pitävät vatsasi täynnä pidempään ja antavat energiaa päivän puuhiin. Kauraletut sopivat hyvin myös välipalaksi ja lisäämällä raikkaita marjoja saat annokseen myös tärkeitä vitamiineja. Herkuttele hyvinvointisi tueksi! Kauraletut on myös helppo paistaa paksumman koostumuksen vuoksi. Voit tehdä helposti lettuja myös ylijääneestä puurosta lisäämällä munat, tilkan maitoa ja mausteet. Näin voit välttää ruokahävikkiä!
Ainekset:
- 2 kananmunaa
- 3 dl rasvatonta maitoa
- 3 dl pikakaurahiutaleita
- 2 rkl sokeria
- 2/3 tl suolaa
- kardemummaa
- vanilliinisokeria
- 1 rkl rypsiöljyä
Riko munat kulhoon ja lisää maito. Sekoita myös muut ainekset taikinaan. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia. Paista letut pannulla öljytipan tai voinokareen kanssa. Tarjoile kermavaahdon ja marjojen tai hillon kera.
Teksti ja kuva: Ella Kuronen
Mukaillen Elovenan kauraletut -reseptiä.
Artikkeli on julkaistu aiemmin Luustotieto 2/2024 -lehdessä.