Hyppää sisältöön

Kemi

Onko sinulla todettu osteoporoosi tai osteopenia? Haluaisitko perehtyä sairauteesi tarkemmin ja vahvistaa luustoterveellisiä elintapoja omassa arjessasi? Kaipaatko vertaistukea, muiden kokemuksia ja ammattilaisen vinkkejä kuntoutumisesi tueksi? Lähde mukaan Luustoliiton verkkokurssille! Kurssilta saat eväitä pitkäaikaissairauden kanssa elämiseen sekä tietoa, tukea ja voimia osteoporoosin omahoitoon ja kuntoutumiseen.

HUOM! Poikkeustilanteen vuoksi kurssin tapaamisiin on tehty muutoksia. Katso alla oleva aikataulu.

Verkkokurssin aikataulu

Huom! Kurssin aloitustapaaminen on muutettu kahdeksi videovälitteiseksi tapaamiseksi. Väli- ja päätöstapaaminen järjestetään lähitapaamisena Kemissä. Kurssilaisilla on halutessaan mahdollisuus kokeilla videoyhteyttä kurssin ohjaajan kanssa ennen aloitustapaamista. Kurssi kestää 3 kuukautta:

  1. Kurssijakso verkossa 5.9.-28.11.2020.
  2. Kurssin aloitustapaamiset videovälitteisesti (osallistuminen molempiin tapaamisiin): lauantaina 5.9.2020 klo 10.00-13.00 ja keskiviikkona 9.9.2020 klo 16.00-18.00
  3. Kurssin välitapaaminen lähitapaamisena Kemissä torstaina 15.10.2020 klo 15.00-19.00.
  4. Kurssin päätöstapaaminen lähitapaamisena Kemissä lauantaina 28.11.2020 klo 10.00-16.00.

Hakuaika on päättynyt ja hakijoille on ilmoitettu valinnasta. Seuraamme koronatilannetta ja tarvittaessa teemme muutoksia lähitapaamisten toteutukseen.

Verkkokurssilta voimaa kuntoutumiseen

Kurssilla käsitellään osteoporoosia, monipuolista ravitsemusta, kalsiumin, proteiinin ja D-vitamiinin saantia, liikuntaa, kaatumisen ehkäisyä sekä lepoa ja rentoutumista. Lisäksi tarkastellaan omaa matkaa osteoporoosin kanssa ja siinä eteenpäin kantavia voimavaroja.

Kurssiteemoja käsitellään omaan arkeen liittyvien tehtävien ja pohdintojen avulla sekä muiden ryhmäläisten kanssa keskustellen. Teemojen pohdinnassa voit hyödyntää itsellesi mielekkäitä keinoja, esim. kirjoittamista, valokuvia, piirroksia tai itsellesi tuttuja sovelluksia. Kutakin teemaa käsitellään 1-2 viikkoa kerrallaan, joiden aikana voit itse päättää osallistumiseesi sopivimman ajankohdan. Vertaistuki ja yhdessä oppiminen on kurssilla keskeistä.

Maksuton kurssi sisältää helppokäyttöisen kurssialustan/sovelluksen ja sen käytön opastuksen, kurssimateriaalin, Luustoliiton ammattilaisen ohjaaman kurssijakson verkossa, videotapaamisia sekä lähitapaamisten ohjelman ja ateriat.

Kurssille mahtuu 10 osallistujaa. Valinnoissa huomioidaan mahdollinen aiempi osallistuminen Luustoliiton kuntoutumiskursseille tai muille sopeutumisvalmennuskursseille. Valinnoissa painotetaan erityisesti hakijan tarvetta kurssille. Hakulomakkeessa kannattaa siis kuvailla mahdollisimman monipuolisesti ja tarkasti, miksi kurssi olisi sinulle tarpeellinen ja miten kurssi tukisi arkeasi osteoporoosin/osteopenian kanssa.

Kurssille osallistuminen edellyttää

  • nettiyhteydellä, kameralla ja mikrofonilla varustettua tietokonetta, älypuhelinta tai tablettia, jota olet tottunut käyttämään,
  • valmiutta sitoutua aktiivisella otteella 3 kk pituiselle kurssille omassa tahdissa sekä
  • mahdollisuutta osallistua kurssin video- ja lähitapaamisiin.

Lisätietoja: Jenny Lohikivi 050 512 9117, jenny.lohikivi@luustoliitto.fi

Täyttämällä ja lähettämällä verkkokurssin hakulomakkeen hyväksyt rekisteriselosteen Luustoliiton verkkokurssin hakijoista sekä Luustoliiton tietosuoja- ja rekisteriselosteen.

Jaa somessa: