Hyppää sisältöön

Liikettä luille Kuntokuussa!

Tiesitkö, että liikkuminen on välttämätöntä luuston terveydelle? Luusto taas on elintärkeä meille kaikille iästä ja sukupuolesta riippumatta. Liikkua voi monella eri tavalla, myös apuvälinettä käyttämällä.

Luustoliitto, Selkäydinvammaiset Akson ry ja Paralympiakomitea yhdistävät jälleen voimansa vuoden 2024 helmikuun Kuntokuu-kampanjan kunniaksi. Kampanjan teemana on luuston terveys. Kuntokuuhun voi osallistua jokainen liikunnan ja liikkumisen tasosta riippumatta. 

21.2. klo 17 (huom! aika muuttunut) järjestetään kampanjan kunniaksi Liikkumisen rajoitteet ja luuston hyvinvointi -webinaari. Tilaisuudessa aiheesta alustaa fysiatrian erikoislääkäri Eija Ahoniemi, ja lisäksi luennolla kuullaan puheenvuoro Samuli Kosmiselta, joka kertoo aiheesta osteoporoosia sairastavan näkökulmasta. Luennolle ei tarvitse ilmoittautua, mutta mukaan mahtuu 300 ensimmäistä osallistujaa. Luento tallennetaan, ja tallenne julkaistaan luennon jälkeen Luustoliiton YouTube-kanavalla.

Helmikuun aikana julkaisemme erilaisia talviliikuntavinkkejä. Haastamme samalla kaikki kokeilemaan liikuntavinkkejä omalla tavallaan.

Kampanjan eli helmikuun ajan voit täyttää Kuntokuun kuntokorttia. Voit merkitä omia liikuntasuorituksiasi joko paperiseen tai sähköiseen kuntokorttiin. Samalla saat itsellesi hyvää tietoa siitä, kuinka paljon liikut. Palauttamalla paperisen kuntokortin Paralympiakomiteaan tai täyttämällä e-kuntokorttia osallistut automaattisesti Kuntokuu-kampanjan palkintojen arvontaan.

Luustoliiton jäsenille on toimitettu kuntokortti joko postitse jäsenmaksulaskun liitteenä tai linkkinä sähköpostitse.

Kuntokortin ja kampanjan aikana julkaistun materiaalin löydät myös osoitteesta kuntokuu.fi!

 • 1.2. Kuntokuu-kampanja alkaa! Ensimmäiset merkinnät kuntokorttiin
 • 5.2. Liikuntavinkki: talviset apuvälineet liikkumiseen
 • 12.2. Liikuntavinkki: pulkkamäen riemut
 • 19.2. Liikuntavinkki: toimistojumpalla pakkasta pakoon
 • 21.2. klo 17.00-18.45 Liikkumisen rajoitteet ja luuston hyvinvointi -webinaari.
 • 26.2. Liikuntavinkki: liikkeelle talviseen luontoon
 • 29.2. Viimeiset merkinnät kuntokorttiin! Osallistuaksesi arvontaan lähetä kortti postitse osoitteeseen: Suomen Paralympiakomitea, Valimotie 10, 00380 Helsinki.
 • 5.4. Palkinnot arvotaan. Voittajille ilmoitetaan voitosta tekstiviestitse.

Lisätiedot:

 • Suomen Luustoliitto ry, Henriikka Lankila, toimisto@luustoliitto.fi, 050 539 1441
 • Selkäydinvammaiset Akson ry, Alicia Perho, alicia.perho@aksonry.fi, 050 329 7899
 • Suomen Paralympiakomitea, Tiina Siivonen, tiina.siivonen@paralympia.fi, 040 833 4869

Kuntokuu on Suomen Paralympiakomitean järjestämä harrasteliikuntakampanja. Tavoitteena on saada ihmiset liikkeelle: Liikkua voi yksin tai porukassa!

Jaa somessa:

Sinua saattaa kiinnostaa