Eläinproteiinin osittainenkin korvaaminen tuo terveyshyötyjä

Kourallinen papuja käsissä.

Helsingin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että jo osittainenkin eläinproteiinin korvaaminen kasviproteiinilla toi ruokavalioon enemmän hyviä rasvoja ja enemmän kuitua. Kuidun runsas saanti tukee suoliston hyvinvointia ja myös laskee paksusuolisyövän riskiä. Tutkittavien kolesterolikin laski. Tutkimustulosten mukaan näin voi myös ehkäistä sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksia. 

Ruokavalioonsa ei välttämättä tarvitse tehdä suuria muutoksia. Jo näillä pienillä muutoksilla tekee itselleen hyvää.

Lähde: sttinfo.fi /tiedote (14.4.2020)
Julkaisu: Päivärinta E. et al. Nutrients 2020, 12(4), 943; https://doi.org/10.3390/nu12040943

Vieritä ylös