Etävälitteinen Luustokurssi 3

Onko sinulla todettu osteoporoosi tai osteopenia? Haluaisitko perehtyä sairauteesi tarkemmin ja vahvistaa luustoterveellisiä elintapoja omassa arjessasi? Kaipaatko vertaistukea, muiden kokemuksia ja ammattilaisen vinkkejä kuntoutumisesi tueksi? Lähde mukaan Luustoliiton etävälitteiselle luustokurssille! Kurssilta saat eväitä pitkäaikaissairauden kanssa elämiseen sekä tietoa, tukea ja voimia osteoporoosin omahoitoon ja kuntoutumiseen.

Kurssi koostuu kuudesta videotapaamisesta ryhmän kanssa. Tapaamisten välillä teet itsenäisesti omaan arkeesi liittyviä pieniä tehtäviä ja pohdintoja.

Kurssi koostuu kuudesta 1,5 h mittaisesta videotapaamisesta ryhmän kanssa. Kurssin videotapaamiset järjestetään 14.4.-19.5.2021 viikon välein keskiviikkoisin klo 10.00-11.30. Tapaamisten välillä teet itsenäisesti omaan arkeesi liittyviä pieniä tehtäviä ja pohdintoja.

Kurssin hakuaika on päättynyt. Kurssivalinnoista ilmoitetaan hakijoille viikon 9 aikana sähköpostitse.

Etävälitteiseltä kurssilta voimaa kuntoutumiseen

Kurssilla käsitellään osteoporoosia, terveellistä ja monipuolista ravitsemusta, kalsiumin, proteiinin ja D-vitamiinin saantia, liikuntaa sekä kaatumisen ehkäisyä. Lisäksi tarkastellaan omaa matkaa osteoporoosin kanssa ja siinä eteenpäin kantavia voimavaroja.

Kurssiteemoja käsitellään omaan arkeen liittyvien pienten tehtävien ja pohdintojen avulla sekä muiden ryhmäläisten kanssa keskustellen. Videotapaamiset ovat viikon välein, tapaamisten välillä voit itse päättää milloin toteutat pienet tehtävät arjessasi. Itsenäisesti tekemäsi tehtävät toimivat pohjana videotapaamisten yhteiselle pohdinnalle. Vertaistuki ja yhdessä oppiminen on kurssilla keskeistä.

Maksuton kurssi sisältää kuusi videotapaamista yhdessä muiden kurssilaisten kanssa ja ammattilaisohjauksen. Saat kurssimateriaalia kotiin kurssia varten. Kurssin ohjaajana toimii Luustoliiton ammattilainen.

Kurssi valinnoissa painotetaan erityisesti hakijan tarvetta kurssille. Hakulomakkeessa kannattaa siis kuvailla mahdollisimman monipuolisesti ja tarkasti, miksi kurssi olisi sinulle tarpeellinen ja miten kurssi tukisi arkeasi osteoporoosin/osteopenian kanssa.

Kurssille osallistuminen edellyttää

  • nettiyhteydellä, kameralla ja mikrofonilla varustettua tietokonetta, älypuhelinta tai tablettia, jota olet tottunut käyttämään sekä
  • valmiutta sitoutua aktiivisella otteella 6 kertaa videotapaamisiin ja niiden välillä tehtäviin/pohdintoihin.

Lisätiedot: Jenny Lohikivi, 050 512 9117, jenny.lohikivi@luustoliitto.fi

Täyttämällä ja lähettämällä etäkurssin hakulomakkeen hyväksyt Luustoliiton tietosuojakäytännöt

Vieritä ylös