Hyppää sisältöön

Etäkurssi 1

Onko sinulla todettu osteoporoosi tai osteopenia ja olet työikäinen? Haluaisitko perehtyä sairauteesi tarkemmin ja vahvistaa luustoterveellisiä elintapoja omassa arjessasi? Kaipaatko vertaistukea, muiden kokemuksia ja ammattilaisen vinkkejä? Lähde mukaan Luustoliiton etäkurssille! Kurssilta saat eväitä pitkäaikaissairauden kanssa elämiseen sekä tietoa, tukea ja voimia osteoporoosin omahoitoon.

Kurssi koostuu kuudesta 1,5 h mittaisesta etätapaamisesta (Teams) ryhmän kanssa. Kurssin etätapaamiset järjestetään 1.3.-5.4.2023 viikon välein keskiviikkoisin klo 17.30-19.00. Tapaamispäivämäärät ovat 1.3, 8.3., 15.3., 22.3., 29.3. ja 5.4. Lisäksi kurssilla on jatkotapaaminen keskiviikkona 24.5.2023 klo 17.30-19.00.

Kurssitapaamisten välillä teet itsenäisesti omaan arkeesi liittyviä pieniä tehtäviä ja pohdintoja. Kurssin ohjaajana toimii Luustoliiton ammattilainen. Saat kurssimateriaalin kotiin kurssia varten. Ennen kurssin aloitusta on mahdollisuus testata ja harjoitella kurssilla käytettävää etäyhteyttä (Teams). Aiempaa kokemusta et tarvitse. Kurssi on maksuton, mutta koko kurssiin sitoutumista edellytetään.

Etäkurssilta voimaa arkeen

Kurssilla käsitellään osteoporoosia/osteopeniaa, monipuolista ravitsemusta, kalsiumin, proteiinin ja D-vitamiinin saantia, liikuntaa, kaatumisen ehkäisyä sekä lepoa ja unta. Kurssin teemojan tarkastellaan oman arkesi näkökulmasta. Lisäksi tarkastellaan omaa matkaa osteoporoosin kanssa ja siinä eteenpäin kantavia voimavaroja.

Kurssiteemoja käsitellään omaan arkeen liittyvien pienten tehtävien ja pohdintojen avulla sekä muiden ryhmäläisten kanssa keskustellen. Etätapaamiset ovat viikon välein, mutta tapaamisten välillä voit itse päättää milloin toteutat pienet tehtävät arjessasi. Itsenäisesti tekemäsi tehtävät toimivat pohjana etätapaamisten yhteiselle pohdinnalle. Vertaistuki ja yhdessä oppiminen on kurssilla keskeistä.

Kurssille hakeminen

Kurssille voi hakea asuinkunnasta riippumatta kuka tahansa työikäinen (ei yli 65-vuotias), jolla on todettu osteoporoosi tai osteopenia.

Kurssille osallistuminen edellyttää

  • nettiyhteydellä, kameralla ja mikrofonilla varustettua tietokonetta, älypuhelinta tai tablettia, jota olet tottunut käyttämään sekä
  • valmiutta sitoutua aktiivisella otteella kurssin tapaamisiin sekä niiden välillä tehtäviin ja pohdintoihin.

Kurssin hakuaika on päättynyt.

Kurssivalinnoissa painotetaan erityisesti hakijan tarvetta kurssille. Lisäksi valinnoissa huomioidaan mahdollinen aiempi osallistuminen Luustoliiton kursseille tai muille vastaaville kursseille. Hakijoihin ollaan yhteydessä viimeistään 9.2, jonka jälkeen kurssille valittujen tulee vahvistaa osallistumisensa

Lisätietoja: Anna Selkama 050 594 3093 tai anna.selkama@luustoliitto.fi

Muutokset ovat mahdollisia

Jaa somessa: