Olet täällä

Uunilohta ja kanttarellimuhennosta

Osteosauruksen lounas

3-4 annosta

Mari Kaikkonen

Uunilohi

  • 0,5 – 1 kg lohta
  • 1-2 tl suolaa
  • pippureita, tilliä

Mausta perattu kala makusi mukaan. Laita kala voideltuun uunivuokaan. Kypsennä uunissa 175 – 200 asteessa runsas puoli tuntia.

Kanttarellimuhennos

  • 1 sipuli
  • 0,5 l puhdistettuja kanttarelleja
  • 2 rkl margariinia
  • suolaa, pippuria
  • 1 rkl jauhoja
  • 1 dl kasvislientä
  • 2 dl kermaa

Hienonna sipuli. Kuullota rasvassa sipuli ja sienet. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele jauhot rasvaan ja sekoita. Lisää liemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Keitä muhennosta n. 10 min välillä sekoittaen. Mausta tarvittaessa.