Olet täällä

Syysillan keittoa ja lempeitä lohileipiä

4 annosta
Kati Maidell

Syysillan sienikeitto

  • ½ litraa suppilovahveroita tai muita metsäsieniä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl margariinia
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 purkki ruokakermaa tai 200 g kanttarelli- tuorejuustoa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • persiljaa

Paloittele puhdistetut sienet ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia ja sieniä voissa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut sienistä. Sekoita joukkoon jauhot ja vesi. Lisää kasvisliemikuutio ja kerma / juusto. Kuumenna sekoittaen. Anna kiehahtaa muutama minuutti.
Mausta keitto lopuksi suolalla, pippurilla ja persiljalla.

Lempeät lohileivät

  • pieniä pyöreitä ruisleipiä
  • katkaraputuorejuustoa
  • jäävuorisalaattia
  • graavisuolattua lohta
  • tilliä
  • sitruunaviipaleita

Voitele leivät tuorejuustolla. Aseta kunkin leivän päälle salaattia ja graavilohta kauniiksi keoksi. Koristele leivät lopuksi tillillä ja sitruunaviipaleella.