Olet täällä

Sieni-sitruuna lohitaurus ja yrttimuusi

4 annosta
Paula Ahtiainen

Sieni-sitruuna Lohitaurus

  • 600 g nahatonta lohifilétä
  • 1 tl suolaa
  • hyppysellinen valkopippuria
  • 2 dl ranskankermaa
  • puolen sitruunan mehu ja kuori
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl salviaa
  • 1 sipulia
  • rasia tuoreita herkkusieniä
  • 1 rkl margariinia tai öljyä
  1. Paloittele sienet ja silppua sipuli ja paista niitä voissa pannulla.
  2. Hiero suola ja pippuri kalafilén pintaan ja levitä päälle sieni-sipuliseos.
  3. Sekoita keskenään ranskankerma, sitruunan mehu, sitruunankuori, sinappi ja salvia. Levitä seos sieni-sipulipaistoksen päälle. Paista uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia. Tarjoa lohen kanssa yrttiperunamuusia.

Yrttimuusi

  • n. 1 kg perunoita
  • 2-2 ½ dl lämmintä maitoa
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 1 tl suolaa
  • hyppysellinen valkopippuria
  • tuoretta persiljaa
  1. Kuori, paloittele ja keitä perunat.
  2. Vatkaa perunat ilmavaksi muusiksi ja lisää samalla maitoa.
  3. Lisää joukkoon rasva, suola ja pippuri.

 

luujono1.gif