Olet täällä

Rollaava kalapata

4 annosta
Taru Lamminmäki

  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 punasipuli
  • ½ purjosipulia
  • 1 paprika
  • 100 g herkkusieniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 5 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 2 tl yrttimaustesekoitusta
  • 400 g seitä tai muuta kalaa
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria

Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Paloittele sipuli, suikaloi purjo ja paprika. Viipaloi herkkusienet. Kuullota vihannekset oliiviöljyssä. Lisää vesi, kalaliemikuutio ja mausteet. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia. Paloittele kala kuutioiksi. Lisää kuutiot pataan ja keitä noin 3 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Tarkista maku.