Olet täällä

Osteosauruksen sieni-sipulisoppa

neljälle
Mari Noroaho
Reseptikilpailun kunniamaininta!

  • 1 litra vettä
  • 1 suolaton kasvisliemikuutio
  • 4 dl hienonnettuja suppilovahveroita
  • 250 g sulatejuustoa
  • n. 2 rkl vehnäjauhoja
  • mustapippuria
  • 0.5 – 1 dl tuoretta persiljaa ja rakuunaa
  • (suolaa tarvittaessa)

Keitä vesi kiehuvaksi ja mausta se kasvisliemikuutiolla. Sekoita joukkoon hienonnetut sipuli ja suppilovahverot. Anna kiehua hiljalleen 20- 25 minuuttia. Lisää keittoon sulatejuusto ja sekoita kunnes juusto sulaa.
Valmista suurus sekoittamalla vehnäjauhot pieneen vesimäärään ja lisää suurus keittoon. Sekoita hyvin ja anna keiton kiehua muutama minuutti, jotta vehnäjauhot kypsyvät.  Mausta mustapippurilla ja hienonnetuilla yrteillä. Lisää tarvittaessa suolaa. Koristele valmis keitto persiljalla.

Suppilovahveroiden sijasta voit käyttää myös muita sieniä, kuten kanttarellejä, mustatorvisieniä tai herkkusieniä. Metsäsienet ovat maukkaampia ja ravintoarvoltaan parempia kuin viljelysienet. Sulatejuustot sisältävät usein runsaasti suolaa, joten käytä suolatonta kasvisliemikuutiota j alisää suolaa tarvittaessa maistettuasi keittoa. Tarjoa alku- tai pääruokana paahdetun leivän kanssa.