Olet täällä

Osteosauruksen erikoisherkku

laktoositon ja maidoton

Mantelikakkupohja

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • ¼ dl jauhettua mantelia
  • ½ dl vehnäleseitä
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti. Voitele pyöreä kakkuvuoka (halkaisija noin 20-25 cm) kasviöljyllä, lisää kourallinen vehnäleseitä ja pyörittele niin että leseet tarttuvat vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunissa 175 asteessa 30 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku sokeroidulle leivinpaperille ja halkaise kakku kahteen osaan.

Täyte

  • 1 prk (150 g) Tofu-jogurttia (esimerkiksi Ingman Tofu-Jog persikka)
  • 1 prk (2 dl) vispautuvaa soijakermaa
  • 2 liivatelehteä
  • 2 rkl tuoremehua tai vettä
  • maun mukaan marjoja, hedelmäviipaleita tai hilloa

Liota liivatelehtiä vedessä noin 10 minuuttia ja purista ne kuivaksi käsin. Lämmitä mehu tai vesi kiehuvan kuumaksi ja liuota liivatelehdet nesteeseen. Anna seoksen hieman jäähtyä. Lisää soijakermaan tilkka sitruunamehua (pakkauksen ohjeen mukaan) ja sekoita, jolloin kerma saostuu paksuksi. Sekoita jogurtti ja liivateseos kermaan ja lisää maun mukaan marjoja, hedelmiä tai hilloa. Levitä seos kakkupohjalle ja nosta toinen puolikas päälle. Nosta kakku jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi ennen tarjoamista, jotta täyte hyytyy. Koristele kakun päällinen hedelmillä tai marjoilla.