Olet täällä

Lämmin pestopasta

4:lle reilu annos
Katja Ivaska

  • 1 punasipuli
  • 1 parsakaali
  • 1 punainen paprika
  • 1/2 kesäkurpitsaa
  • 500 g kirjolohta fileenä
  • oliiviöljyä tai ruokaöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • muita mausteita maun mukaan
  • pussillinen vehnänalkiopastaa tai 4 hengen keitto-ohjeen mukaisesti
  • 1 prk pestokastiketta

Laita pastaa varten vesi kiehumaan pussissa olevan keitto-ohjeen mukaisesti. Suikaloi sillä välin punasipuli, paprika, kesäkurpitsa.
Erottele parsakaalin kukinnot pois varresta ja pienennä ne peukalon pääkokoisiksi. Varren voit myös suikaloida joukkoon.
Suikaloi fileoitu kirjolohi. Laita pasta kiehumaan keitto-ohjeen mukaisesti.
Laita syvälle paistinpannulle öljyä ja kuumenna se. Lisää kirjolohisuikaleet ja paista minuutin verran. Otan lohisuikaleet pois pannulta.
Laita pannulle tilkka öljyä. Lisää punasipuli, parsakaalit ja kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää loput kasvikset, kalat ja tilkka vettä. Laita kansi päälle ja anna hautua, kunnes kasvikset ovat hiukan pehmenneet.
Mausta kasviskalaseos suolalla ja mustapippurilla tai haluamallasi tavalla. Valuta kypsä pasta ja sekoita siihen pestokastike.
Nauti välittömästi.