Olet täällä

Käse-Sauruksen herkkulaatikko

4 reilun kokoista annosta nälkäisille
Eeva- Kristiina Toikko

  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 8 dl maitoa
  • 150 - 200 g kypsää lohta
  • 1 dl juustoraastetta
  • suolaa
  • sitruunapippuria
  • rakuunaa
  • lasagnelevyjä

Mittaa ensin jauhot kattilaan, sitten maito vähitellen. Sekoita hyvin. Keitä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Kun pohja on valmis lisää siihen kypsää lohta 150-200 grammaa pieninä palasina. Lisää juustoviipaleet tai raaste sekä mausteet. Anna maustua hetken.

Herkkulaatikon kokoaminen

Voitele 1,5 litran vetoinen uunivuoka.

Levitä pohjalle valmistamasi kastike ja kastikkeen päälle lasagnelevyjä vieri viereen. Tee kerroksia niin monta kuin kastiketta riittää n. 3-4 kerrosta. Jätä viimeisen lasagnelevykerroksen päälle kastiketta ja ripottele päälle lisäksi juustoraastetta. Kypsennä ruoka uunissa 175 asteessa 40 minuuttia.

Herkkulaatikko nautitaan salaatin, ruisleivän ja maidon kanssa, hyvässä seurassa.