Olet täällä

Fish- Bone kalawrap

neljälle
Päivi Kirstilä
Reseptikilpailun 1.palkinto!

  • 8 kpl tortilla- lettuja
  • Abba- rapulevitettä
  • jääsalaattia
  • 400 – 500 g kylmäsavulohta (loimu- tai graavilohta tai tonnikalaa)
  • 2 tomaattia
  • 1 sipuli silputtuna
  • v n. 150 g juustoraastetta

Tillitzatziki

  • 1 prk ruokajogurttia tai kermaviiliä
  • n. ½ dl silputtua tilliä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • n. 100 g kurkkua
  • 1 rkl sitruunanmehua

Valmista ensin tillitzatziki:

Kaada jogurtti kulhoon, lisää joukkoon tilli ja puristettu valkosipulin kynsi. Raasta kurkku ja valuta raasteesta ylimääräinen neste pois siivilässä. Lisää kurkku ja sitruunanmehu ja laita tzatziki maustumaan jääkaappiin.

Wrappien täyttäminen:

  1. Levitä tortilla- letuille ohuelti levitettä.
  2. Aseta lettujen keskelle 2-3 salaatin lehteä.
  3. Paloittele kala mukaviksi suupaloiksi ja jaa kala lettujen keskelle.
  4. Kuutioi tomaatit pieniksi ja laita kuutioita letuille kalan päälle. Laita tomaattien päälle silputtua sipulia ja juustoraastetta.
  5. Laita täytteen päälle vielä tillitzatzikia ja rullaa lettu tiukalle rullalle.
  6. Aseta 2 lettua ruokailijaa kohti lautaselle ja koristele salaatin lehdillä ja sitruunanlohkoilla. Voita halutessasi tehdä pieniä suupaloja juhliin tai illanistujaisiin leikkaamalla letut viipaleiksi.