Olet täällä

Arjen hallitsijan salaatti

2:lle
Tapani Ervast ja Mirja Paakki

Salaatti

  • 1 ruukkusalaatti (esim. Lollo rosso)
  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • 1 tomaatti
  • 1 päärynä tai omena tai vaikkapa melonia jos sitä sattuu olemaan
  • 1 rasia tuoreita herkkusieniä
  • juustoja(mikä tahansa kaapissa oleva juusto kelpaa, esim. raejuusto, sini- tai valkohomejuustoa, emmentalia, edam- ja gouda-tyylisiä juustoja tms.)
  • pähkinöitä (esim. pistaasi)

Laita paistinpannu liedelle lämpenemään ja kaada sinne tilkka öljyä. Kuori sipuli ja pilko suikaleiksi. Huuhtele herkkusienet ja viipaloi. Kuullota sipuli ja herkkusienet kypsiksi, mausta suolalla ja mustapippurilla. Huuhtele salaatti ja revi palasiksi kahdelle lautaselle. Huuhtele tomaatti ja paprika, leikkaa tomaatti kuutioiksi ja paprika kuutioiksi. Kuori päärynä ja leikkaa kuutioiksi. Ripottele kaikki kolme tasaisesti salaatin päälle.

Kuutioi juustot ja ripottele kasvisten päälle. Mikäli käytät pähkinöitä, kuumenna ne nyt sieni- sipuliseoksen seurana pannulla. Laita lämmin seos päällimmäiseksi. Kastikkeen voit lisätä suoraan salaattiin tai tarjota astiasta vieressä, jolloin jokainen voi annostella kastikkeensa määrän itse.

Kastike

  • 1 dl hedelmämehua
  • 2 rkl sitruunanmehua ja etikkaa
  • 1/2 dl ruokaöljyä
  • valkopippuria, sokeria ja suolaa

Laita kulhoon mausteet ja etikka. Sekoita. Lisää öljy voimakkaasti sekoittaen. Lisää mehu voimakkaasti vatkaten. Maistele, ja lisää tarvittaessa mausteita.