Olet täällä

Amerikkalaiset maissivohvelit

Mai Laaksonen

  • 3 dl rasvatonta maitoa
  • 1 pussin pakastemaissia
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl leseitä tai alkioita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 75 g margariinia

Hienonna hieman sulaneet maissit maidon joukossa tehosekoittimessa. Kaada neste kulhoon ja lisää siihen käsin sekoittaen vehnäjauhot, joiden joukkoon olet lisännyt leivinjauheen ja suolan. Lisää viimeisenä munat ja sulatettu rasva ja anna taikinan turvota puolisen tuntia. Saat vohveleista vielä kuohkeampia, jos lisäät keltuaiset ja valkuaiset erikseen vaahdoksi vatkattuna. Lisää tällöin munat vasta turvonneeseen taikinaan juuri ennen paistamista.
Paista vohvelit esilämmitetyllä vohveliraudalla. Sivele raudan pinta öljyllä ennen ensimmäistä vohvelia. Seuraavista vohveleista voit jättää rasvan pois. Annostele yhtä vohvelia varten 3/4 - 1 dl taikinaa raudan koosta ja taikinan kuohkeudesta riippuen.
Tarjoa vohvelit mahdollisimman pian paistamisen jälkeen pakastemansikoilla kevennetyn kuningatarhillon ja maidolla notkistetun, sokerilla ja vaniljasokerilla maustetun rahkan kanssa.