Ruokaohjeet

Aamiainen 1

Mysli ja jogurtti ( 1 dl )
Ruisleipä, päällä margariinia (1 tl), juustoa ( 10 g ) ja vihanneksia
Mandariini

Kalsiumia 260 mg ja D-vitamiinia 1.0 mg (jos jogurtissa on D-vitamiini täydennys)

Aamiainen 2

Maitoon keitetty puuro tai velli ( 150 g )
Omenasose
Näkkileipä, päällä margariinia (1 tl), juustoa( 10 g ) ja vihanneksia

Kalsiumia 250 mg ja D-vitamiinia 1.1 mg

Välipala/iltapala 1

Marjapirtelö (jäätelö, maito, mustaherukka)

Kalsiumia 200 mg ja D-vitamiinia 0.5 mg

Välipala / iltapala 2

Kaakao (lasillinen)
Karjalanpiirakka ja munavoi
Porkkana

Kalsiumia 200 mg ja D-vitamiinia 0.5 mg

Välipala / iltapala 3

Pannukakku (maitoon tehty)
Marjahillo
Lasillinen kalsiumilla täydennettyä tuoremehua

Kalsiumia 300 mg ja D-vitamiinia 0.7 mg

Ateria 1

Luusauruksen kalaperunavuoka

800 g peruna-sipulisekoitusta
n. 400 g lohi- tai kirjolohifilettä
1 rasia (n. 180 g ) sulatejuustoa
1 dl maitoa
rasvaa voiteluun
½ tl suolaa

Levitä hieman sulanut peruna-sipulisekoitus voideltuun uunivuokaan. Ripota pinnalle suola. Nosta lohifilee päälle nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä 170 asteessa uunin keskitasossa noin 30 min. Kuumenna maito kattilassa ja sulata siihen juusto. Nosta vuoka uunista, poista nahka ja levitä juustoseos kalan pinnalle. Kypsennä vielä 20-30 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

Pieni annos 150 g sisältää kalsiumia noin 190 mg ja D-vitamiinia 3.7 mg