Olet täällä

Tietoa kuntoutuksesta

Kelan tarjoamat kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit ovat eri ikäisille ja eri sairausryhmille tarjottavia kursseja, pääset tutustumaan niihin Kelan nettisivuilta Kuntoutuskurssihakuärjestelmästä.

Lisää tietoa saat myös seuraavilta Kelan sivulta; Pikaopas kuntoutukseen Kuntoutus.

Kuntoutuskurssia hakiessa valitse sairaus tai ammattiala, jolle tarkoitettuja kursseja haluat katsella. Sairauden kohdalta valitse esim. tuki- ja liikuntaelinten sekä sideskudoksien sairaudet, asuinkunta-alueeksi valitse Itä- ja Pohjoisuomi. Suorita haku hakupainikkeen avulla ja saat näkyviin kurssitarjonnan sekä aikataulut eri kursseille. Voit hakea myös jotain tiettyä kurssia kurssinumeron perusteella.

Kuntoutuskursseille kannattaa hakeutua. Sieltä saa paljon tietoa ja liikuntavinkkejä, sekä saa tutustuu uusiin ihmisiin ja virkistyy.

Kuntoutushakemukseen tarvitset lääkärin B-lausunnon. Kun olet saanut lääkärinlausunnon (tai kuntoutussuunnitelman), voit hakea Kelasta kuntoutusta. Tarvittaessa voit kysyä Kelasta eri kuntoutusmahdollisuuksista. Voit myös varata Kelan kuntoutusasioiden palvelunumerosta 020 692 205 kuntoutushaastatteluajan.

Pikaopas kuntoutuksesta sivulta löydät alalaista kohdan; kysy Kelan asiantuntijoilta sähköisesti.